BERBERECHO

O berberecho vive enterrado en zonas próximas á costa. Entérranse no substrato preto da superficie da auga, usando o pé, e aliméntase bombeando a auga. A alimentación dos berberechos está baseada en fitoplancto.

Os berberechos caracterízanse por ser un marisco cun índice moi baixo de graxa, cunha achega calórico moi baixo, por cada 100 gramos de carne de berberecho, tan só achégannos entre 0,5% e 2% de graxa. Moi rico en proteínas. Tamén achega Vitaminas do grupo A e do grupo B.  Moi apreciado en gastronomía polo seu sabor.

O berberecho fresco que  vendemos provén de captura artesanal  do marisqueo a pé cumprindo coas características de calidade do selo Peixarías.  Concha: Concha globosa, con forma característica de corazón. Coloración: De cor esbrancuxada habitualmente con liñas escuras e de 22 a 28 costelas radiais moi pronunciadas, ásperas e anchas, cruzadas por estrías (liñas de crecemento) concéntricas e espiñas escamosas. Sifones: Dous sifones moi curtos.

 

Galego
Imagen especie: 
Tipo especie: 
Nombre latin: 
Cerastoderma edule